Sponsoren
Ander lokaal nieuws
Grote uitslaande brand in Wijster
Wijster - Vrijdagavond 4 januari is er een grote uitslaande brand uitgebroken bij een afvalverwerkingsbedrijf. De brandweer is groots uitgerukt om te voorkomen dat de brand overslaat naar omringende gebouwen. In de loods ligt plastic, maar voor zover bekend zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Het bedrijf ligt een eindje van de bebouwde kom. Voor zover bekend zijn er geen gewonden, waardoor de brand is ontstaan kon men nog niet zeggen.
Lees meer
Graafwerkzaamheden leveren geen aanwijzingen verdwijning Willeke Dost op
Koekange - De politie heeft met behulp van diverse experts graafwerkzaamheden verricht op een perceel in Koekange. Die werkzaamheden hebben niet geleid tot aanwijzingen die leiden tot duidelijkheid over de verdwijning van Willeke Dost. Het toen 15-jarige meisje verdween in 1992 uit Koekange. Het is voor de politie en haar omgeving volstrekt onduidelijk wat haar is overkomen. De afgelopen anderhalve week is er als gevolg van een burgerinitiatief de nodige aandacht geweest voor de verdwijning van Willeke Dost. Mede vanwege deze aandacht heeft het coldcaseteam alle beschikbare informatie opnieuw tegen het licht gehouden. Ook is er opnieuw gesproken met een aantal getuigen. Deze herbeoordeling én de verwachtingen van de buitenwereld, hebben na overleg tussen Openbaar Ministerie en politie ertoe geleid dat de politie is gaan graven. Dit met het doel om aanwijzingen te vinden over de verdwijning van Willeke Dost en om uitsluitsel te geven over mogelijke sporen op die locatie. De politie is er na de zoekactie zeker van dat deze afgezochte plek geen relatie heeft met haar vermissing. Samenwerking De politie werkt iedere dag met partners en burgers samen om de maatschappij veilig te maken en te houden. We hebben elkaar ook nodig bij politieonderzoeken, waarbij over en weer begrip en respect moet zijn voor elkaars rollen en verantwoordelijkheden. Contact De verdwijning van Willeke Dost is een gebeurtenis die de samenleving voor een raadsel stelt. Onbekendheid over haar lot, leidt tot op de dag van vandaag tot vragen en emoties bij betrokkenen. Heeft u informatie over Willeke Dost en heeft u dit niet eerder met de politie gedeeld? Neem dan contact op via 0900-8844.
Lees meer
Politie gaat graven in Koekange
Koekange - De politie en het Openbaar Ministerie hebben besloten te gaan graven in verband met de vermissing van Willeke Dost. In de afgelopen dagen kwam dit onderzoek veelvuldig in de media. Dit had te maken met het burgerinitiatief van twee inwoners van Drenthe, die op deze manier aandacht vroegen voor de zaak. Zij gaven onder andere aan zelfstandig te willen gaan graven op het terrein waar Willeke woonde. Vermissing Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politie en Openbaar Ministerie op diverse momenten intensief onderzoek verricht om deze vermissing op te lossen. Zo werd in 2010 nog in samenwerking met het NFI, een grootschalig onderzoek uitgevoerd op haar voormalige woonadres. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van een grondradar, graafmachine, archeoloog en speurhonden. Helaas heeft al dit onderzoek tot op heden geen spoor opgeleverd van de vermiste Willeke Dost. Herbeoordeling Afgelopen week verklaarden deze burgers nieuwe informatie te hebben over de plek waar Willeke mogelijk begraven zou zijn. Zij wijzen hierbij naar een plek achter de boerderij waar Willeke woonde. Deze informatie was sinds eind 2017 reeds bekend bij de politie en heeft toen geleid tot nader onderzoek. Daarin zijn getuigen gehoord, en zijn grondradarbeelden beoordeeld door een deskundige. Op basis hiervan is toen besloten niet te gaan graven. Deze week is er opnieuw gekeken naar de bestaande informatie. Er hebben aanvullende gesprekken met getuigen plaatsgevonden, en is er opnieuw gekeken naar de grondradarbeelden. Op basis hiervan, en vanwege de onrust die is ontstaan in Koekange en omgeving, hebben politie en Openbaar Ministerie besloten te gaan graven. Alleen op deze wijze kan duidelijkheid worden verkregen omtrent de mogelijke aanwezigheid van sporen op deze locatie. Zorgvuldig onderzoek De politie en Openbaar Ministerie hechten er belang aan die duidelijkheid op korte termijn te verschaffen. Het streven is binnen een week te gaan graven. We begrijpen en waarderen de betrokkenheid van mensen. We hebben immers een gezamenlijk doel. Een antwoord op de vraag wat er is gebeurd met Willeke Dost. Om bij te dragen aan het onderzoek wordt gevraagd niet naar deze plek te komen en het onderzoek van de politie af te wachten. Het is nu vooral van belang dat de grond ongeroerd blijft, zodat het politieonderzoek zo secuur mogelijk kan worden uitgevoerd.
Lees meer
Dode bij bedrijfsongeval
Balkbrug - Bij een bedrijfsongeval aan de Derde Schansweg kwam op woensdag 4 april een 49-jarige man uit de gemeente Ommen om het leven.De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval. Het bedrijfsongeval gebeurde woensdagochtend omstreeks 10.30 uur. Het slachtoffer was aan het werk op een bedrijf aan de Derde Schansweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de man knel te zitten in een machine. Ondanks dat hulpdiensten snel ter plaatse waren, mocht hulp niet meer baten. Het slachtoffer was al overleden.
Lees meer
Man aangehouden na misbruik alarmnummer 112
Hoogeveen - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 57-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. De man belde in een bestek van ruim twee uur elf keer naar het alarmnummer 112. Tegen meldkamercentralisten die de oproepen beantwoorden, werden diverse nare verwensingen en bedreigingen geuit. Het is niet de eerste keer dat de verdachte misbruik maakt van het noodnummer. De man is ingesloten en zijn telefoon is in beslag genomen. Contact met 112 Het alarmnummer 112 is bedoeld om te bellen in spoedeisende situaties. 112 kan worden gebeld als iemands leven in gevaar is en bijvoorbeeld bij een verkeersongeluk. Het kan ook worden gebeld als iemand getuige is van een misdrijf of wanneer iemand denkt dat er ergens wordt ingebroken. Het alarmnummer is bedoeld als iedere seconde telt. De 112-alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk de juiste hulp. Bijvoorbeeld de brandweer, ambulance op politie. Wat gebeurt er bij misbruik van 112? Voor niets of voor de grap naar 112 bellen, kan ervoor zorgen dat er onnodig slachtoffers vallen. Iemand met een echte noodmelding krijgt daardoor misschien geen of later dan nodig is verbinding met de alarmcentrale. Misbruik van 112 is dan ook strafbaar. Bij een onjuiste melding spoort de politie de beller op. Alle gegevens van (mobiele) telefoons zijn op te vragen. En alle gesprekken die via 112 binnenkomen, worden opgenomen. Bij misbruik van 112 kunnen volwassenen een boete of een gevangenisstraf krijgen. Maken kinderen misbruik van 112? Dan licht de politie de ouders in. Belt een kind vaker naar 112? Dan moet het naar Halt. De politie kan de kinderrechter vragen om een zwaardere straf.
Lees meer