Pas aangeschafte brommer veel mankementen

30/05

Foto: Politie

30/05

Foto: Politie

30/05

Foto: Politie

Op maandag 29 mei trok de bestuurder van deze bromfiets in Hoogeveen de aandacht van de politie. Hij reed met zijn zojuist aangeschafte brommer over het fietspad in plaats van over de voor hem bestemde rijbaan. Daarbij produceerde de brommer een enorm kabaal en bleken er nogal wat mankementen aan het voertuig te zitten. De uitlaat was niet (meer) deugdelijk bevestigd, zat onder de roest en produceerde veel te veel db’s. De achterband was over het gehele loopvlak glad, de voorvork lekte olie wat terecht kwam op de remblokken en remschijf. Het behoeft volgens de agenten geen nadere uitleg wat de gevolgen tijdens het remmen kunnen zijn. De kilometerteller werkte niet, het stuur stond scheef t.o.v. het voorwiel en de brommer verloor zijn benzine en zo kunnen wij nog wel even doorgaan.

Al met al hoort een dergelijk voertuig in deze zeer slechte technische staat niet (meer) over de openbare weg te rijden. De agenten hebben een WOK melding (wachten op keuring) op het voertuig laten zetten en de brommer achter ons bureau geplaatst. De bestuurder mag hem, met bijvoorbeeld een aanhangwagen, komen ophalen om hem vervolgens na de nodige reparaties ter keuring aan te bieden bij de RDW.