35 jarige man uit Hoogeveen onder invloed van drugs en in bezit van vuurwapen

De politie heeft in de nacht van zondag 5 op maandag 6 juni op de Rijksparallelweg in Staphorst een 35-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor het bezit van een verboden vuurwapen. Andere weggebruikers belden de politie omdat ze een auto zagen slingeren. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van drugs en had een vuurwapen in zijn auto liggen.

Rond 1.30 uur kwam er een melding binnen van een automobilist die achter een slingerende auto reed. De automobilist en zijn passagier wilden de gevaarlijke situatie melden. Agenten gingen meteen ter plaatse. Ze troffen beide auto’s aan in de buurt van de Stovonde.

Uitpraatprocedure

De bestuurder zat te slapen en reageerde in eerste instantie niet op de pogingen van de agenten om hem wakker te krijgen. Nadat een agent het portier opende zag hij op de passagiersstoel een vuurwapen liggen. De bestuurder was ondertussen wakker geworden en is middels een zogenaamde uitpraatprocedure uit de auto gepraat en daarna aangehouden. Agenten troffen in de auto naast het wapen ook drugs aan. Vermoedelijk was de man onder invloed van harddrugs.