Bram ‘de ram’ weg en weer terug

Ruinen / Hoogeveen – De politie hield woensdagmorgen een 37-jarige inwoner van Hoogeveen aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor een bronzen beeld te hebben gestolen aan de Brink in Ruinen.

Getuigen zagen de man, een bekende van de politie, achter een woning in de Korenbloemstraat slepen met een groot bronzen beeld van een schaap. De gealarmeerde politie trof hem hierna aan in de Ranonkelstraat en hield hem aan. Het beeld alsmede een quad werden op een erf achter een woning in de Korenbloemstraat aangetroffen.
Bram

Uit onderzoek bleek dat de verdachte getracht had het beeld met de quad te verplaatsen. Beeld en quad werden in beslag genomen. Verder bleek dat het bronzen beeld, een Drents heideschaap (Bram de ram) en eigendom van de gemeente De Wolden, in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen was van de Brink in Ruinen. De politie onderzoekt de zaak.