Man na ruzie onder invloed achter het stuur

Beilen – De politie heeft vrijdagavond een 22-jarige man uit de gemeente Hoogeveen aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling, verboden wapenbezit en rijden onder invloed.

De man zou aan De Mussels in Beilen ruzie hebben gekregen met een 20-jarige man uit Dwingeloo. De ruzie had te maken met het feit dat de 22-jarige onder invloed achter het stuur wilde stappen. Bij de ruzie zou het slachtoffer een vuistslag in het gezicht hebben gekregen. Vervolgens stapte de 22-jarige in zijn auto en reed hij slingerend weg. Hierop werd de politie gealarmeerd. De automobilist kon bij zijn woning worden aangehouden voor mishandeling. Een ademanalysetest op het politiebureau wees uit dat de man onder invloed verkeerde van 520 μg/l alcohol. Omdat het vermoeden bestaat dat de man mogelijk ook drugs heeft gebruikt, werd ook een bloedproef afgenomen. Bij zijn fouillering troffen de agenten een verboden vouwmes aan. Het mes werd in beslag genomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.